torsdag 7 augusti 2008

Det är inte rätt läge

Man skall inte klaga... det är inte läge för det. Förnöjsamhet är en dygd, som mamma inpräntade i den lille gossen för länge sedan.

Man ska inte höja sin röst... det är inte läge för det. Behärskning är en dygd, som mamma inpräntade i den lille gossen för länge sedan.

Man ska inte ta plats... det är inte läge för det. Generositet är en dygd, som mamma inpräntade i den lille gossen för länge sedan.

Och lika med tålamod och lika med tolerans och lika med acceptans och lika med.... ja, tills man är så där fullproppad av ödmjuket inför livet, så att man förstår att det inte är rätta läget....

Men, men, men... i lördags sprang festglada människor runt i Pridefestival-tåget. Och det är helt ok men det är f-n inte ok att urinera floder i Gamla Stans gränder! Jag var åsyna vittne till tarvligheterna men det är liksom inte läge att stoppa vågor av nödiga som väller in... och man skall inte klaga. Tolerans, tolerans. Vädrets makter fick sedan göra grovgörat. Gångna veckans skyfall spolade rent som i en klosett.

Imorgon är det dags för nästa EVENEMANG i Gamla Stan. Men man skall inte klaga (urgh!)..., det är ju inte rätta läget. F-n vet om ändå inte det bästa vore att förse sig med en vattenbazooka och spola rent i gränderna imorgon...

1 kommentar:

Hasse Wester sa...

Nästan läge för en insändare i DN eller Aftonbladet Thomas....gör det...skriv en insändare!