söndag 11 maj 2008

Gullvivetid



Pingstens återbesök vid en gammal sörmländsk arrendegård var någonting jag väntat på i många år - att komma just i gullvivetid och se när backarna lyser gula. Och för att se hur rovfågeln kretsar högt i himlen över platsen. Fortfarande.

(foto: Sörmland, pingstafton -08)

2 kommentarer:

Anneke sa...

Ivar Karlsson och hans fru Ebba har varit våra grannar. De var härliga människor som jag tänker tillbaka på med ett varmt hjärta. Ivar och Ebba flyttade till Trosa till ett ålderdomshem när Ebba blev sjuk. Jag besökte de där ungefär en gång i veckan. Jag hjälpte till med städningen, körde rund med de, eller bara Ivar i min gamla Volvo för att låta honom njuta av naturen och Långmarentrakten och bakade något gott åt de. När Ivar åt något som han tyckte om då åt han väldigt gärna lite till och lite till... Ebba försökte då stoppa honom när de var på besök någonstans. Ivar började skratta då och frågade efter lite till. Ebba har varit barnmorska i många år. Ebba och Ivar fick själva aldrig barn. De flyttade ihop när de var för gamla för att få barn. Programmet om Ivar på Långmaren ur serien Jordnära var i repris på TV 1 den 14 december 2008.

thomasmedh sa...

Stort TACK, för att du så generöst delar med dig av din berättelse och bekantskap. Jag missade tyvärr TV-programmet, som jag väldigt gärna velat se. Kommer att fortsätta besöka Långmarens unika och rofyllda miljö. Vid nästa besök kommer Ivar och Ebba finnas med i tankarna. God fortsättning på året!