onsdag 1 augusti 2007

Chica ryssar


En gul pollare, spända trossar och en ventil med insyn i en annans liv - ett ryskt sjömansliv.

Det finns egentligen i denna bild inte mycket mer att orda om. Ibland behöver en bildtext inte vara svårare än så. Kort beskrivning, sedan gå vidare. Men det går också att pröva ett långsammare alternativ...., att dröja sig kvar något längre, peka i bilden och låta blicken mycket noggrant läsa av motivet. Här ett exempel på hur broderiet kan se ut.

Innanför ventilen hänger en vit skjorta med svart slips - modets evigt mest kraftfulla färger, något som gäller i synnerhet i dessa dagar. Och direkt har vi slagit fast det märkvärdiga i bilden. På den andra sidan av skrovet hänger alltså det allra mest trendiga just nu i herrmodet. En kort, knappt märkbar men instinktiv nick med huvudet bekräftar kanske här vad intellektet ännu inte har greppat? Fråga dig själv.

Branschens allra mest progressiva designers, som Raf Simons för Jil Sander, Ann Demeulemeester, Hedi Slimane för Dior Homme och Kris van Assche låter nämligen svart och vitt dominera årets höstgarderob. Att den chice ryssen här inte till fullo har förstått att också distinkt grafiska kombinationer ingår i det perfekta uttrycket, ja, det går det inte att lasta honom för.

För helhetens skull låter han här istället en traditionsbunden svartvit och strikt sammanhållen klädsel matcha det svartvita skrovet (ej blåvitt) och hoppas därmed att nyckfulla modevindar med grafiska hinder snart blåser över.

En vit skjorta med svart slips är gångbara i alla tider....


Inga kommentarer: