torsdag 13 september 2007

Brödet



Saltå Kvarn kör så det ryker! På några få år har konceptet utvecklats, från att länge ha varit ett välkänt alternativ för en medveten men relativt liten och regional miljö- och hälsoinriktad kundkrets, till att vara både landsomfattande och internationellt efterfrågat.

Från verksamhetens hemsida går att läsa:

I bageriet på Saltå Kvarn finns två stora vedeldade stenugnar. Där gräddas bröd som bagarna har handknådat. Man bakar på eget färskt biodynamiskt mjöl, i flera av bröden med tillsats av surdeg.

Gräddade läggs de varma bröden för avsvalning i långa rader på smala björkplankor. Inte i någon av produkterna används konserveringsmedel eller andra kemiska tillsatser.

Det låter väl bra? Och det smakar bra, vet jag.

(Ja, här bjuder jag nu på gratis reklam för ett vinstdrivande företag - inte ens en kanelbulle i arvode).

Inga kommentarer: