söndag 26 maj 2013

Hemmalag - bortalag


Det är majkväll och långt från tätortens bränder och härjande människor. En idrottsplats, undangömd i granskogen någonstans i Sverige. Har den något namn? Kanske Vallen kort och gott? En rest av de fina folkrörelsernas Sverige.

(foto:©Längs kajen)

2 kommentarer:

Katta sa...

Hej igen. Tiden går. "Folkets idrott" blir historia. Så många idrottsplatser glöms bort och växer igen. Din bild påminner mig om de klassiska Gimo-spelen (norra Uppland) vars fina idrottsplats tack och lov finns kvar. Besökte den för ett par år sedan och sprang 400 m tillsammans med några vänner. Nostalgi! Var hittade du "din" fina idrottsplats? Hemlig ort? Men tack för en fin bild.
K som i Katta

thomasmedh sa...

Hej igen! Visst minns jag de klassiska Gimospelen - "Lilla SM" - med dåtidens stjärnor som "Esso" Larsson, Leif Librand, Hasse Lagerqvist och många, många andra. Kul att idrottsplatsen finns kvar!

Ibland råkar man på dessa välskötta idrottsplatser runt om i landet där annars sjumilaskogen breder ut sig. Om man väger in allt ideellt arbete som utförs här utan åthävor av lokala eldsjälar så blir man lite extra varm om hjärtat.

Mitt exempel, som jag lite oväntat råkade på, får väl tillsvidare vara från hemlig ort, tills någon eventuellt känner igen sig. "Vallen", som jag för övrigt gissade på, är del av det fullständiga namnet, så det är bara att ge sig ut och söka.