måndag 30 september 2013

Ett fång solrosor..




... och ljus som bara växer i soluppgången, färgskiftningarna, den svala morgonluften, stillheten och hänförelsen… Frid på jorden, säger jag.

(foto:©Längs kajen, Stockholm) 

söndag 29 september 2013

Höststämning i parken




Hann under dagen också med ett besök i Seminarieparken, Ytter-Järna som jag gärna besöker några gånger om året. Höststämning råder kring de stilla dammarna. Vila är väl det ord som först kommer för mig dessa sena dagar i september...

(foto:©Längs kajen, Sörmland)

fredag 27 september 2013

På väg igen…




… jodå, på väg igen och de här landskapsmotiven, som har något av gammal skolplansch över sig, tilltalar mig, vilket kanske den uppmärksamme betraktaren också har noterat. Idylliskt och fridsamt, klichémässigt kanske. Men ändå…, faktiskt bild av sörmländska landskapet just här en fredagskväll sent i september. I morgon lär det bli en tur till städernas stad. 

(foto:©Längs kajen. Sörmland)

onsdag 25 september 2013

I dimman




Hmm…, stilla reflektion en höstmorgon: medan världsfotografen matar ut böcker på bokmarknaden med porträtt av världsstadens prostituerade, tatuerade narkomaner och luggslitna miljöer ("knullrufsiga sängar" som någon nämnde i en recension) far jag omkring på landsbygdens småvägar och knäpper bilder i dimmorna. Vad är det frågan om? Eskapism?

(foto:©Längs kajen, Sörmland)

måndag 23 september 2013

Stenblocken



Man blir bara lycklig över att vandra i en så vacker skog..., mångfalden, djupet, tystnaden, färgerna och aningen av något obestämbart i följe.

(foto:©Längs kajen, Sörmland)

söndag 22 september 2013

Till skogs






Drog till skogs efter regnet…

(foto:©Längs kajen, Sörmland, Puttstubergen)

lördag 21 september 2013

Om morgonen





Som regel försöker jag ta mig ut på den sörmländska landsbygden under helgerna för att uppleva den friska och tidiga morgonluften och ljuset i skog och mark. Sedan en tid har vi dimma under morgontimmarna men det hindrar inte, tvärt om, att ge sig ut… 

Och många "utvägar" finns det. I morse överraskades jag av ett hundratal tranor, som rastade i dimmorna längs vägen. Tyvärr vågade jag inte stanna för risken att skrämma iväg dem.

(foto:©Längs kajen, Sörmland)

fredag 20 september 2013

Skogen långt borta


(foto:©Längs kajen, Sörmland)

måndag 16 september 2013

I lunden




Och vet ej snart om havet eller skogen susar mest.... 
eller lunden

(foto:©Längs kajen, Sörmland)

söndag 15 september 2013

Sörmlands ekar


Denna söndag blev en dag under Sörmlands ekar 

(foto:©Längs kajen, Sörmland)

lördag 14 september 2013

Skogens färger


(foto:©Längs kajen)

torsdag 12 september 2013

Körvägen




Hemvägen, utvägen, skogsvägen, landsvägen, rätta vägen, långa vägen, smala vägen, fjällvägen osv är exempel på tidigare bildtitlar som någon gång har förekommit här på bloggen, även om jag inte minns när. Ett återkommande tema alltså, som jag inte alltid har varit medveten om. Lyckliga gatan har dock aldrig förekommit men man måste ha beredskap för sådant :) 

(foto:©Längs kajen, Sörmland)

tisdag 10 september 2013

Vägen ut, igen…




… och uppe på krönet står en Chrysler Imperial redo att ta sin ägare ut i världen eller vidare in i dimman, beroende på hur man ser det. Och inte är det jag.

(foto:©Längs kajen, Sörmland)

måndag 9 september 2013

Vägen ut


Morgontimmar, allting är lugnt och stilla. Dimma som en gåva från långsamheten. 

(foto:©Längs kajen, Sörmland)

torsdag 5 september 2013

Det var en gång…




…, det var, så tog det slut. Jag vet inte vad det var men det var, så tog det slut. Och visst finns det mängder av liknande ställen någon annanstans - övergivna, i förfall eller nära på, sånär. Rösterna har tystnat men luften är full av minnen.

(foto:©Längs kajen, Sörmland)

tisdag 3 september 2013

Skogsglöd


Nu börjar skogarna glöda, även om dagstemperaturerna just nu visar på högsommar. Men de som gillar färgfrossa har nu en fantastisk tid framför sig i skog och mark...

(foto:©Längs kajen, Sörmland)

söndag 1 september 2013

En stunds respit




Söndagsmorgon med morgontidningen i knäet. Tar in dagens nyheter och blir naturligtvis nedslagen och betryckt av läsningen om alla oroshärdar och konflikter runtom i världen, som befinner sig på ett gungfly. Försöker lyfta blicken, få en stunds respit och ser ut genom fönstret och får trots allt ett flödande ljus till livs. Oändligt tacksam:   

det vackra finns ofta närmare oss än vi tror

(foto:©Längs kajen)